• 08508400663
  • Türkçe
  • English
  • German
  • Arabic
  • Russian

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK GÜÇLENDİRME VE UYUM PROJESİ

Sosyal girişimcilik güçlendirme ve uyum projesi ; Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Dünya Bankası ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi 26 Mayıs 2022 Perşembe günü gerçekleştirilecek Açılış Toplantısı ile başlayacaktır.

Proje, Avrupa Birliği FRIT Mali Yardım Fonu kapsamında fonlanacak ve Dünya Bankası ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

HANGİ AJANS; HANGİ İLLER

Çukurova, Doğu Akdeniz, İpekyolu, Karacadağ ve Dicle kalkınma ajanslarının yerel ortaklığında, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Mardin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da uygulanacak projenin bütçesi 39,5 milyon avro olarak belirlendi.

Bu kapsamda kadınlar ve gençler için sosyal girişimcilik eğitimleri düzenlenecek. Eğitimlerde iş kurma becerileri ve iş planı hazırlama becerileri geliştirilecek, mentorlük desteği verilecek. Yeni sosyal girişimler 10 bin avro, mevcut sosyal girişimler de 25 bin avroya kadar desteklenecek. Sosyal girişimcilerin ihtiyaçları araştırılacak, pazar analizleri yapılacak.

AMAÇ:

Projenin temel amacı sosyal girişimciliği destekleyerek Türkiye'nin hedef bölgelerinde mülteciler ve ev sahibi toplumda kadınların ve gençlerin geçim durumlarını iyileştirmek ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmaktadır.

PROJE BİLEŞENLERİ:

1- Kadın ve genç sosyal girişimciler için destek hizmetleri ve hibeler verilerek sosyal girişimlerin artırılması ve ekonomik durumun güçlendirilmesi

2- Yeni geçim kaynakları tesisleri oluşturarak, mülteci ve ev sahibi topluluklardaki kadınların gelir elde etmelerinin desteklenmesi

3- Proje yönetimi, izleme-değerlendirme ve iletişim faaliyetleri ile ulusal ve yerel düzeydeki aktörlere yönelik kapasite oluşturma faaliyetlerinin finanse edilmesi

ETKİNLİKLER:

  1. Sosyal girişimciler içim eğitimler,
  2. Sosyal girişimciler için ihtiyaç değerlendirmesi ve pazar analizi,
  3. Yeni Sosyal girişimlerin oluşması ve mevcut sosyal girişimlerin hızlandırılması için hibeler,
  4. Geçim kaynağı tesislerinin kadın girişimciler için atölyeler, işlikler ve kreşler kurulması,
  5. Sosyal girişimler hakkında farkındalık oluşturmak için bilinçlendirme kampanyaları,
  6. Türkiye için sosyal girişim politika ve finansman modellerini geliştirme faaliyetleri.

PROJE İLLERİ:

Kilis, Hatay, Mersin, Mardin, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır ve Kahramanmaraş'tır.

Yorumlar (0)

Henüz onaylanmış yorum yok!
Yazıya ilk yorumu siz yazarak düşüncelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

Yorum Yazın