• 08508400663
  • Türkçe
  • English
  • German
  • Arabic
  • Russian

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK

Devletten geri ödemesiz hibe alarak iş yeri açmak isteyenler, Kosgeb’den destek alabilirsiniz. devletin hibe verdiği işler listesini incelemenizi tavsiye ederiz.

İş yeri kurmak isteyen fakat sermaye yetersizliğinden dolayı bu hayalini gerçekleştiremeyen vatandaşlara devlet hibe desteği gibi birçok destek sağlıyor. Devletimiz işletmelerin kurulumu ve kurulu işletmelerin ayakta kalabilmelerini sağlamak amacıyla hibe desteklerini ise Kosgeb kurumu aracılığıyla veriyor. Kosgeb’in bu işletmelere hibe vermesi için, kurulumu yapılacak işletmenin nace kodları arasında yer alması gerekiyor. Kosgeb tarafından destek verilen ve desteklenmeyen işletmeleri sizler için araştırdık. Kosgeb tarafından sağlanan devlet destekleri ile iş kurmak isteyenler tarafından araştırılan Devletin hibe verdiği işler listesi, Devlet teşvikli yapılabilecek işler nelerdir, Kosgeb geri ödemesiz hibe krediler, devlet destekli proje örnekleri, Devlet Destekli işlere Kobi destek kredisi 2022 yılında da verilecek mi tüm merak edilenler hakkında detaylı bilgiler yazımızda yer almaktadır.

Kosgeb Geri Ödemesiz Hibe Krediler Ne Kadar?

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında destek verilecek ve iş kurmak isteyen gençlere 60 bin liradan 370 bin liraya destek limitleri artırıldı. Üstelik bu krediden, kadın, erkek, genç, yaşlı, emekli, işçi vb. şehit yakını veya gazi, engelli, vb. herkes yararlanabiliyor. Kosgeb 2022 yılı itibariyle girişimcilik destek programı kapatılmış ve yerine geleneksel girişimci ve ileri girişimci destek programı olarak destekler verilecektir.

Geri Ödemesiz Hibe Krediler Nasıl Alınır?

Kosgeb’den iş yeri açma kredisi alabilmek için, uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak gerekiyor. Bu eğitimler 2022 yılında da online uzaktan eğitim formatında ücretsiz olarak verilecek. Online olarak uzaktan eğitim kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılım sağlayan girişimcilere eğitim bitimi sonunda katılım belgesi düzenlenerek, katılım belgesi sahibi olan girişimcilere bu destekler sağlanmaktadır. Online girişimcilik kursuna e-devlet şifreniz ile buradan başvuru yapabilirsiniz.

Girişimcilik kursu örgün olarak katılacaksınız, katılacağınız ili seçip, yaşadığınız bölgede verilen  kurslarını listeleyebilirsiniz. Listeleme sonunda katılacağınız kursa başvuru yapmak için, AÇIKLAMA bölümünü dikkatle okumalı ve eğer bu bölümde aksi belirtilmemiş ise “İŞBİRLİĞİ YAPILAN KURUM VEYA KURULUŞ” isminin yazılı olduğu yere  iş yeri açma girişimcilik kursu başvurusu yapabilirsiniz. Şehit yakını veya gazi, engelli, kadın, genç girişimci vb. hiçbir ayrım yapılmaksızın, desteklerinden yararlanarak kendi işini kurmak isteyenler, bu kursa katılmak zorundadır.

Yorumlar (0)

Henüz onaylanmış yorum yok!
Yazıya ilk yorumu siz yazarak düşüncelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

Yorum Yazın